άρθρα

To Ινστιτούτο HeartMath έχει έδρα στην Καλιφόρνια και από το 1992 δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης συναισθηματικής αυτορρύθμισης. Έχει αναπτύξει ένα σύστημα τεχνικών και ασκήσεων που μας βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με την καρδιά και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των στρεσογόνων γεγονότων της καθημερινότητας.

Η ισόχρονη Καρδιακή Αναπνοή είναι μια τεχνική αναπνοής που περιλαμβάνει την εξίσωση της διάρκειας της εισπνοής και της εκπνοής.

Η Καρδιακή Συνοχή αναφέρεται σε μια κατάσταση στην οποία ο ρυθμός της καρδιάς γίνεται πιο τακτικός, αρμονικός και ισορροπημένος. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ένα ομαλό και ομοιόμορφο μοτίβο στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), το οποίο αντανακλά τις αλλαγές παλμού σε παλμό στον καρδιακό ρυθμό.

Η έννοια της πνευματικής καρδιάς υπάρχει διαχρονικά με μικρές παραλλαγές σε πολλές πνευματικές και πολιτιστικές παραδόσεις και πολιτισμούς. Γενικά, αναφέρεται στον πιο εσώτερο πυρήνα της ύπαρξης ενός ατόμου που πιστεύεται ότι είναι η πηγή της αγάπης, της συμπόνιας και της σοφίας.