Ακαδημία της Καρδιάς*
«Το Πλεονέκτημα της Ανθεκτικότητας» 

Το κορυφαίο πρόγραμμα του Ινστιτούτου HeartMath για την απόκτηση δεξιοτήτων ανθεκτικότητας για βέλτιστη λήψη αποφάσεων στον εργασιακό χώρο, αύξηση της αποτελεσματικότητας, πρόσβαση στην διαισθητική νοημοσύνη για καινοτομία και δημιουργικότητα, αυξημένες επικοινωνιακές δεξιότητες για αποτελεσματική συνεργασία με συναδέλφους, πελάτες και συνεργάτες, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. 

* πιστοποιημένη υλοποίηση προγραμμάτων HeartMath & HeartWorks

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«Το Πλεονέκτημα της Ανθεκτικότητας» 

Βελτιώστε την ικανοποίηση & την επίδοση σας στην εργασία 

Αυξήστε την νοητική, φυσική και συναισθηματική σας απόδοση. 

Το HeartMath έχει βοηθήσει διευθυντές εταιριών που ανήκουν στις 500 πιο επιτυχημένες του αμερικάνικου χρηματιστηρίου (Fortune 500), επαγγελματίες αθλητές, ολυμπιακές ομάδες, αλλά και τον αμερικάνικο στρατό (Navy Seals) να μάθουν πώς να έχουν πρόσβαση στη "ζώνη υψηλής απόδοσης", αυτό που ονομάζουμε «ροή». Αυτές οι μέθοδοι διδάσκονται τώρα σε επιχειρήσεις, γυμναστήρια, κέντρα φυσικής κατάστασης και σχολεία, σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους να συγχρονίσουν την εσωτερική τους φυσιολογία για υψηλότερη απόδοση, ποιοτικότερη επικοινωνία, νοητική διαύγεια, υγεία και αποδοτικότητα, ειδικά σε συνθήκες πίεσης. 


επιχειρήσεις και οργανισμοί που χρησιμοποιούν την μέθοδο HeartMath


Δημιουργήστε μια νέα ατμόσφαιρα εργασίας βασισμένη στην εξισορρόπηση της εσωτερικής  φυσιολογίας και αναζωογονήστε την ενσυνειδητότητα του προσωπικού σας.

Τα προγράμματά μας έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα σε χιλιάδες στελέχη και υπαλλήλους. Η επιστημονική προσέγγιση του HeartMath έχει μεταμορφώσει την εργασιακή ατμόσφαιρα των οργανισμών, επιτυγχάνοντας σημαντικές βελτιώσεις: 

Αποτελεσματική λήψη αποφάσεων υπό συνθήκες πίεσης

Εστίαση και επίγνωση κατά τη διάρκεια της εργασίας

Επικοινωνία και σύνδεση με την διαισθητική νοημοσύνη

Ποιοτική επικοινωνία και συνεργασία  

Παραγωγικότητα, απόδοση και καινοτομία 

Οι κλινικά αποδεδειγμένες τεχνικές και η τεχνολογία του HeartMath σχεδιάστηκαν για τη βελτίωση της απόδοσης, την προστασία και την ανάκαμψη από της επήρεια των στρεσογόνων γεγονότων στην ζωή και την εργασία. Μέσω της επίτευξης της νοητικής, συναισθηματικής και φυσικής εναρμόνισης αυξάνεται η λειτουργική μας απόδοση και όλα τα επίπεδα του οργανισμού μας. Η επίτευξη υψηλής συνοχής στο σύνολο της φυσιολογίας μας και όχι μόνο το νοητικό τομέα (επικέντρωση, απεικόνιση, ανάκληση μνήμης) ή το φυσικό τομέα (μηχανική, εξοπλισμός, διατροφή, άσκηση) μας προστατεύει από τις επιπτώσεις του άγχους και εξασφαλίζει την άμεση ανάκαμψη και βέλτιστη απόδοση του οργανισμού μας. 

Το χαρακτηριστικό των υψηλά αποδοτικών οργανισμών είναι η προσαρμοστικότητα και η ανθεκτικότητα. 

Ακαδημία της Καρδιάς

Η αποστολή μας είναι να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους ώστε να εμπλουτίσουν τις υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες τους με την δύναμη της διαισθητικής τους νοημοσύνης - τόσο στον επαγγελματικό τους χώρο όσο και στην προσωπική τους ζωή.


Χαρακτηριστικά του προγράμματος: 

Απλά, πρακτικά εργαλεία βασισμένα σε μετρήσιμα αποτελέσματα για την άμεση διαχείριση της επίδρασης του άγχους και τη δημιουργία ενός συνεργατικού και καινοτόμου περιβάλλοντος ομάδας.

Ένας εντυπωσιακά αποτελεσματικός τρόπος επαγγελματικής παρουσίας καθώς οι άνθρωποι αναπτύσσουν ανθεκτικότητα και ανταποκρίνονται με νέους τρόπους στην αλλαγή και τις συναισθηματικές προκλήσεις, με περισσότερη παρουσία, ροή, ευελιξία και σύνδεση.

Αξιόλογες βέλτιστες πρακτικές που αναπτύχθηκαν σε διάστημα 20 ετών για να διατηρείται η συνοχή και να επιτυγχάνονται βέλτιστες αποδόσεις

Αποδοτικότητα με μετρήσιμα αποτελέσματα: σημαντική βελτίωση στην επικοινωνία, τη συνεργασία, την ικανοποίηση των υπαλλήλων, την διατήρηση προσωπικού, που επιφέρει μείωση του αριθμού των αδειών ασθενείας και των ασφαλιστικών δαπανών για περίθαλψη.

Υποστηρίζει & ενισχύει τις υφιστάμενες επιχειρησιακές δομές καθώς ενσωματώνεται εύκολα στις ήδη υπάρχουσες δομές του οργανισμού βελτιώνοντας την ευεξία και την αποδοτικότητα..


Πάνω από 30 χρόνια
πρωτοποριακής έρευνας στην επιστήμη της συναισθηματικής και ενεργειακής αυτορρύθμισης. 

16,000 παραπομπές σε ερευνητικές εργασίες. 

Μελέτες που διεξήχθησαν με πάνω από 14.000 άτομα
έχουν δείξει βελτιώσεις στην ψυχική και συναισθηματική ευημερία μέσα σε μόλις 6-9 εβδομάδες.

ΜΕΙΩΣΗ: ανησυχία & κατάθλιψη -67%  / κόπωση -53% / θυμός -67%
ΑΥΞΗΣΗ: συναισθηματική ζωτικότητα +27% / ποιότητα ύπνου +36% / Ηρεμία +49%

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 ενότητες:

Ενότητα 1 : Ορίζουμε τι σημαίνει Ανθεκτικότητα και πως αυτή σχετίζεται με τέσσερις βασικούς τομείς της ζωής μας. Μελετούμε τον τρόπο που οι εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν την ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού και το πως τα συναισθήματα σχετίζονται με την ενεργειακή διαχείριση και απόδοση μας. 

Γνωρίζουμε δύο τεχνικές ενεργειακής αυτορρύθμισης: την «Καρδιακή Αναπνοή» και την τεχνική «Εσωτερικής Ησυχίας» ή «Εσωτερικής Ροής Ηρεμίας».


Ενότητα 2: Εισαγωγή στην έννοια της «συνοχής» και της επίδρασής της στην απόδοση, την υγεία και τη λειτουργικότητα του οργανισμού μας. Μαθαίνουμε στρατηγικές εντοπισμού των εσωτερικών διαρροών ενέργειας, διακοπής, άμεσης ανάκαμψης και διατήρησης της ενεργειακής μας επάρκειας.

Μελετάμε τη σχέση της εσωτερικής ρύθμισης της φυσιολογίας μας με την ενεργοποίηση της διαισθητικής μας νοημοσύνης. 
Γνωρίζουμε δύο ακόμη τεχνικές: την «Άμεση Συνοχή» και το «Πάγωμα της Εικόνας».


Ενότητα 3: Βλέπουμε πως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του περιβάλλοντος επηρεάζει και επηρεάζεται από τα συναισθήματα και την ενεργειακή μας ποιότητα. Μελετάμε τρόπους ενεργειακής αλληλεπίδρασης και αποτελεσματικής επικοινωνίας. 

Γνωρίζουμε τις τεχνικές της «Συνεκτικής Επικοινωνίας» και της «Καρδιακής Εστίασης».
Ολοκληρώνουμε την εκπαίδευση με την ανάπτυξη σχεδίων δράσης και εφαρμογής της νέας γνώσης και των τεχνικών που διδαχτήκαμε, στην καθημερινότητα μας.
 

προαιρετική επιλογή: η Τεχνολογία της Ανθεκτικότητας

> Αυτό το πρόγραμμα υψηλής αποτελεσματικότητας προσφέρει ένα πρακτικό σετ εργαλείων αυτορρύθμισης και ανάπτυξης ανθεκτικότητας που ενισχύεται με την παρακολούθηση της εσωτερικής μας φυσιολογίας σε πραγματικό χρόνο, μέσω εύχρηστων πρωτοποριακών συσκευών βιοανάδρασης.

> Με τη χρήση της συσκευής βιοανάδρασης μαθαίνετε να παρακολουθείτε την συναισθηματική σας κατάσταση στο παρόν και να απελευθερώνετε το συσσωρευμένο άγχος επαναρρυθμίζοντας τον οργανισμό σας. Έτσι διδάσκετε το σώμα σας να αντιμετωπίζει τα στρεσογόνα γεγονότα πριν καν αυτά επιδράσουν στην φυσιολογία σας. 

> Υποστηριζόμενο από 30 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας καρδιάς-εγκεφάλου, το Inner Balance™ Coherence Plus μετρά και μεταφράζει τα μοτίβα ρυθμού της καρδιάς σας (HRV) σε βαθμούς συνέπειας πραγματικού χρόνου.

> Αυτό σας εκπαιδεύει να συγχρονίσετε την εσωτερική σας φυσιολογία,  μειώνοντας το άγχος, την ανησυχία και την πίεση που εκφράζεται στο σώμα, βελτιώνοντας την υγεία, την λειτουργία του οργανισμού και τη νοητική διαύγεια για πιο αποτελεσματικές επιλογές και  απόδοση ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα και η μέθοδος του Ινστιτούτου HeartMath έχει εφαρμοστεί σε πλήθος εταιριών μεγάλου βεληνεκούς στις ΗΠΑ, και εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες Fortune 500 κσι Fortune 100 του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 
Στην ιστοσελίδα του HeartMath, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο πεδίο, μπορείτε να βρείτε καταγεγραμμένα τα μετρήσιμα αποτελέσματα του προγράμματος ανά εταιρεία και επιχειρησιακό τομέα.  


Ακαδημία της Καρδιάς / HeartWorks Greece

συντονιστής, επιστημονικός υπεύθυνος::
Κων/νος Γράψας BS(Hons), DipArch (Distinction, MPhil Cambridge UK 

Μάθετε περισσότερα: