Κωνσταντίνος Γράψας | HeARTworks ®

:Κων/νος Γράψας
BA(Hons), DipArch, MPhil Cambridge
Συμβουλος Ψυχοσωματικής Αρμονίας 

Μετά από 3 χρόνια σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και 8 χρόνια σπουδών στη Μεγάλη Βρετανία όπου απέκτησα ένα Bachelor Τεχνών, ένα Δίπλωμα με Διάκριση από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA) και ένα προδιδακτορικό πτυχίο έρευνας & φιλοσοφίας (MPhil) με υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Cambridge, έλαβα πολύπλευρη εμπειρία με συμμετοχές σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια, νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και 17 χρόνια εργασίας στον χώρο της αρχιτεκτονικής και της διαχείρισης έργων. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σχεδίασα και έκτισα τις πρώτες στην χώρα βιοκλιματικές κατοικίες με μηδενική κατανάλωση ενέργειας και φυσικά-μη τοξικά υλικά και συμμετείχα στη δημιουργία των πρώτων εθνικών κανονισμών και του  για την ενεργειακή διαχείριση κτηρίων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Η πρωτοπορεία, η σύνθεση, η δημιουργικότητα, η εξέλλιξη, η αυθεντικότητα και η προσφορά στην ανθρωπότητα και την επιστήμη ήταν πάντα οι γνώμονες που καθόριζαν κάθε απόφαση και βήμα στην πορεία μου χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. 

Είχα την ευλογία να βιώσω την πατρότητα δύο υπέροχων αγοριών και να γνωρίσω τον εαυτό μου μέσα από την προσπάθεια να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα επίπεδα και τους έξωθεν επιβαλλομένους κοινωνικούς μου ρόλους.

Ο δρόμος αυτός με έφερε στη συνειδητοποίηση ότι η πραγματική ευτυχία είναι μια εντελώς εσωτερική υπόθεση, ανεξάρτητη από εξωτερικούς παράγοντες και επιτεύγματα.

Εκπαιδεύτηκα σε 

- τεχνικές συναισθηματικής αυτορρύθμισης, 

- συμβουλευτικής προσωπικής ανάπτυξης 

- συνθετικής συμβουλευτικής και 

- ενεργειακής ψυχολογίας 

από κορυφαίους εκπαιδευτές & δάσκαλους. 

Συμπλήρωσα προγράμματα life coaching, εξερεύνησα τη ψυχολογία της θρησκείας, εξειδικεύτηκα στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP), την συστημική αναπαράσταση και στα πιο σύγχρονα συστήματα διαχείρισης στρες. και ψυχοσωματικής αρμονίας. 

Τα βήματα αυτά με οδήγησαν στη συνειδητοποίηση ότι η πραγματική ευτυχία απορρέει από την εσωτερική μας ουσία έτσι όπως εμείς τη διαμορφώνουμε με συνειδητή εργασία σε κάθε μικρό βήμα της ζωής μας και όχι από εξωτερικές υλικές επιτυχίες ή επιφανειακές και προσωρινές αλλαγές διάθεσης μέσω ευκαιριακών τεχνικών αυθυποβολής.

Έτσι, συνεχίζεται η εκπαίδευση μου στη συνθετική ψυχοθεραπεία (συστημική, υπαρξιακή και ´πολυπολιτισμική προσέγγιση) στο πρόγραμμα 'Αλυπίας Τέχνη' του πανεπιστημίου Θεσσαλίας παράλληλα με βαθιές σπουδές στην επιστήμη της παραδοσιακής γιόγκα.

Σήμερα, μέσω της συνθετικής συμβουλευτικής, συνεχίζω να εφαρμόζω ως αρχιτέκτων την τέχνη και επιστήμη της σύνθεσης, του σχεδιασμού και της  υλοποίησης, όχι με δομικά υλικά αυτή τη φορά αλλά με εστίαση στα συναισθήματα, πεποιθήσεις και κοινωνικούς προγραμματισμούς που είναι τα συνθετικά υλικά της ίδιας μας της ύπαρξης.

Στόχος μου είναι να δημιουργώ γέφυρες ανάμεσα στην επιστήμη και την ανθρώπινη καρδιά, προσφέροντας μια προσέγγιση προς την πραγματική και ουσιαστική ευτυχία, ανεξάρτητα από το εξωτερικό περιβάλλον. 

Έτσι, μέσα από μια πορεία αρκετών ετών μεθοδικής μελέτης & βιωματικής εργασίας 
δημιουργήθηκε το πρόγραμμα
HeartWorks ®

Συνεργάζομαι σε προσωπική βάση με κάθε άτομο που αναζητά να βιώνει μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και επαγγελματίες του χώρου του coaching, του αθλητισμού και της ψυχικής υγείας, 

Μέσω στοχευμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης βιωματικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, αποκτούμε τις δεξιότητες να εκπαιδεύουμε το σώμα μας αλλά τους ανθρώπους που βοηθάμε, 

να αναγνωρίζουν, να κατανοούν και να μετατρέπουν τις στιγμές αδυναμίας και αμφιβολίας σε δύναμη και σταθερότητα ώστε να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται και να ανθίζουν ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Δουλεύουμε μαζί στον κόσμο του αισθητού
με βάση την κοινή αλήθεια και την αγάπη που είμαστε

Είπαν οι άνθρωποι που εργαστήκαμε μαζί: 

Ευχαριστώ και ευγνωμονώ που σε γνώρισα Κωνσταντίνε.

''Θα σε αποκαλούσα Δάσκαλε άλλα γνωρίζω ότι αποποιείσαι αυτούς τους τίτλους.

Γνώρισα και θαυμάζω έναν συνοδοιπόρο δεκτικό ζεστό άμεσο, με όμορφο λόγο.
Έναν άνθρωπο που έχει δαμάσει τον νου με συγκροτημένη σκέψη.

Εύκολα διακρίνει κάποιος σε σένα την εγκράτεια και την ακεραιότητα που σε συντροφεύουν. Σοβαρός και συγκροτημένος.

Για μένα δάσκαλος. Για σένα: 'αιώνια μαθητής' επιμένεις....

Σε ευχαριστώ για όλα.''

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΙΑΔΑ (14.06.2020)
(ατομικές συνεδρίες / εκπαίδευση HeartWorks Basic)

Eπιστημονική γνώση και πρακτικές τεχνικές

Ο τρόπος παρουσίασης των εννοιών του HeartWorks και εκπαίδευσης των τεχνικών από τον εκπαιδευτή μας και δάσκαλο Κωνσταντίνο είναι υπέροχος. Μας στηρίζει και μας ενθαρρύνει να μάθουμε να εφαρμόζουμε τις τεχνικές, μας επαναλαμβάνει συνεχώς να δεσμευτούμε ότι θα εφαρμόζουμε τις προτεινόμενες τεχνικές με τρόπο γλυκό, αβίαστο και χωρίς πίεση...Συνδυάζει πολύ αποτελεσματικά στην ομάδα την επιστημονική γνώση και τις πρακτικές τεχνικές του HeartWorks.

ΧΡΥΣΟΥΜΑ ΜΠΑΒΑ
ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια (24.07.2020)
(εκπαίδευση HeartWorks Basic)

Σε ευχαριστώ θερμά που φωτίζεις το μονοπάτι της καρδιάς

''Χαίρομαι πολύ που συντονίστηκα με την όμορφη αυτή εκπαιδευτική και βιωματική διαδικασία... όσο κι αν επιδίωξα στο παρελθόν αυτή την εκπαίδευση δεν τα κατάφερα... τώρα ήμουν έτοιμη γι' αυτό το δώρο, τώρα μπορώ να συντονιστώ με αυτόν, τον υπέροχο συμπαντικό χορό, το χορό της καρδιάς!

Κι επειδή στην περίπτωση αυτή η μαθήτρια τώρα, ήταν έτοιμη... συντονίστηκα με τον κατάλληλο Δάσκαλο!
Σε ευχαριστώ θερμά που φωτίζεις το μονοπάτι της καρδιάς, με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Καταφέρνεις να δημιουργείς ένα εξαιρετικό κλίμα, ζεστό, μεστό και άμεσο, με σεβασμό, με γνώση και σοφία. Καθεμία συνάντηση, και μια στοχευμένη καθοδήγηση, καθεμία φράση και μια ενθάρρυνση, για ένα νέο πλάνο δράσης. Μία μύηση σε μία νέα ζωή, μέσα από το πεδίο της νοημοσύνης της καρδιάς.
Ευγνώμων που με εμπνέεις να συνεχίσω!

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΥ (22.07.2020)
Ψυχολόγος, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, BSc (Hons), MΑ.
(εκπαίδευση HeartWorks Basic)

Έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μου

Αγαπημένε Κωσταντινε, θέλω εδώ και μέρες να σου γράψω τις σκέψεις μου για αυτό τον πρώτο μήνα ! Πραγματικά η ποιότητα, η συνέπεια, η οργάνωση, η μεθοδικότητα και πάνω απ' όλα η στάση σου και η ματιά σου σ' αυτή την εκπαίδευση έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μου .

ΣΟΦΙΑ ΤΑΙΝΑΝΗ εκπαιδευτικός (26.07.20)
(εκπαίδευση HeartWorks Basic)

Όσο έβλεπα την συνοχή να βελτιώνεται, τόσο ήθελα να προσπαθήσω περισσότερο.

''Ξεκίνησα να μάθω για το Heartmath από περιέργεια. Αρχικός μου στόχος ήταν να το γνωρίσω και να το εφαρμόσω στην καθημερινότητα μου αλλά και στη δουλειά μου. Ο Κωνσταντίνος με βοήθησε να εξοικειωθώ με τη συσκευή βιοανάδρασης. Στην αρχή δυσκολεύουν να θυμηθώ να το χρησιμοποιήσω. Στην πορεία όμως το έβαλα στην καθημερινότητα μου και άρχισε να αποδίδει. Όσο έβλεπα την συνοχή να βελτιώνεται, τόσο ήθελα να προσπαθήσω περισσότερο. Η μεγάλη δοκιμή έγινε στην παρουσίαση που είχα να κάνω. Πολύ αγχωτική διαδικασία για μενα. Ο Κωνσταντίνος όλη την περίοδο που προηγηθηκε, με ενθάρρυνε αποτελεσματικά, μου θύμιζε να εστιάζω στην καρδιά, και να οραματιζομαι ενδυναμωτικες καταστάσεις. Η παρουσίαση πήγε πολύ καλά, κι εγώ ήμουν εστιασμένη στην καρδιά και ψύχραιμη, ξεπερνώντας το άγχος μου και απολαμβάνοντας την προσπάθεια μου. Θα χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου αυτή στην εργασία μου ως Coach εμπλουτίζοντας τα εργαλεία που προσφέρω τους coachees μου.''

ΘΑΛΕΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
healthcare coach & mentor (14.2.2020)
(ατομικές συνεδρίες / εκπαίδευση HeartWorks Basic)

H συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο ήταν καταλυτική.

''Eχει έναν υπέροχο απαλό τρόπο να σε επαναφέρει στην καρδιά σου. Aυτό που διδάχτηκα είναι πρακτικά και συνειδητά να εγγράφω μέσω της εξάσκησης και της πρακτικής αυτού του συστήματος , μια νέα πραγματικότητα. Tην πραγματικότητα της καρδιάς μου. Λέξεις όμορφες όπως παρατηρώ, αποδέχομαι εμπιστεύομαι , παραδίδομαι, ακούω την καρδιά μου λέγονται και δηλώνονται κάθε μέρα από όλους μας.

Ο Κωνσταντίνος μου έμαθε όμως να το γειώνω να το κάνω πράξη μέσα από την πρακτική της καθημερινής άσκησης . Και όταν το εγγράψεις εσύ ο ίδιος συνειδητά στο σώμα σου, στα κύτταρα σου , τότε αυτόματα μια μέρα απολαμβάνεις και τους καρπούς αυτής σου της προσπάθειας με το να αντιδράς διαφορετικά, να επιλέγεις το καλύτερο για σένα τον ίδιο, για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το έχεις ανάγκη.

Ευχαριστώ από καρδιάς, την καρδιά μου άλλα και τον Κωνσταντίνο που μου έδειξαν και με οδήγησαν να βρω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όντως , είμαστε δημιουργοί και έχουμε την επιλογή πάντα να γίνουμε κάτι καλύτερο από ότι ήμασταν χτες.''

ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ (10.06.2020)
(ατομικές συνεδρίες)

Νιώθω ευγνώμων
''Σε ευχαριστώ πολύ για τον σεβασμό, την διακριτικότητα και την ευγένεια ψυχής που επιδεικνύεις στα μαθήματα!

Νιώθω ευγνώμων!''
ΖΧ (11.07.2020)
(εκπαίδευση HeartWorks Basic)