άσκηση με φωτογραφία

(ενίσχυση - κουράγιο για τρέχουσες δυσκολίες)

ΣΥΝΔΕΣΗ

Βάλε μπροστά τη φωτογραφία του παιδιού και για λίγες στιγμές συνδέσου  μαζί του, κοίταξε το στα μάτια. Κοίταξε το τόσο πολύ αληθινά, σαν πραγματικά να συνδέεσαι με αυτό το παιδί αυτή τη στιγμή που βρίσκεται ζωντανό και παίζει. Για δυο στιγμές. 

Συνδέσου με αυτό το παιδί. Συνδέσου με την ανθρωπιά που έχει αυτή η ψυχή. Απλά κοιτάξτε το στα μάτια. Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ένας εντελώς άλλος άνθρωπος από αυτόν που είσαι πια. 

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Άρχισε να συνδέεσαι  και να νιώθεις μερικά από τα συναισθήματά του. Κάποια από τα συναισθήματά του ίσως είναι τελείως ξένα σε εσένα. Αλλά κάποια από αυτά μπορεί να είναι και η βασική σου συχνότητα

Αν υπάρχουν μνήμες, φόβοι, πόνος, δεν ανήκουν στο εδώ και τώρα. Τώρα είσαι εδώ και κάνεις αυτό που κάνεις τώρα, εδώ. Δεν υπάρχει πόνος αυτή την στιγμή. Οτιδήποτε έρχεται και σε ενοχλεί, δεν είναι από το παρόν σου. Εσύ είσαι πια σε μια πολύ διαφορετική θέση. Και από τη θέση αυτή κοιτάζεις το παιδί που ήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Αν αρχίσεις να συνδέεσαι όμως με αυτόν τον άνθρωπο, θα αρχίσεις να νιώθεις την εκτίμηση, για το σκοπό για τον οποίο ήρθε. Αναγνώριση για την αποστολή του. Αναγνώριση για το γιατί επέλεξε αυτή η ψυχή να γεννηθεί τώρα. 
Μίλησε του, συνδέσου μαζί  του σαν να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας ζωντανός άνθρωπος, μια ζωντανή ύπαρξη που σε ακούει όντως. Μπορεί και να σε ακούει. Και δώσε του την επιβεβαίωσή σου ότι πήρε τις σωστές αποφάσεις. Πάντα έκανε το καλύτερο που μπορούσε.

Αν μπορέσεις να βρεις μέσα σου την αναγνώριση και την εκτίμηση για το ότι ο άνθρωπος αυτός επέλεξε να γεννηθεί και για αυτά που επέλεξε να νιώσει, θα μπορέσεις να βρεις αγάπη και εκτίμηση για αυτά τα οποία θα ζήσει και ζει

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Κι αν νιώθεις δυσκολία να στείλεις την εκτίμησή σου σε αυτό τον άνθρωπο, σκέψου ότι εκείνη τη στιγμή έκανε ότι καλύτερο μπορούσε έχοντας στη διάθεσή του εκείνους τους πόρους που είχε. Έκανε ότι καλύτερο γνώριζε με όλα όσα είχε στη διάθεσή του.
Δεν έκανε τίποτα λιγότερο από αυτό που μπορούσε και το οδηγούσε η διαίσθησή του.
Και με τον δικό σου τρόπο προσφέρετέ του την επιβεβαίωσή σου.
Πες του πόσο πολύ το αγαπάς. Πείτε του πόσο περήφανη είσαι για αυτό. Σαν να μιλάς σε έναν αληθινό άνθρωπο που είναι δίπλα σου αυτή την στιγμή.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ

 Και μετά ρωτήστε το: τι υπόσχεση του έδωσες, την οποία χρειάζεται να σου  υπενθυμίσει;. Γιατί κάθε άνθρωπος έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό του σχετικά με το πώς ήθελε να είναι όταν μεγαλώσει. Κάθε ένας άνθρωπος έχει ένα προσωπικό συμβόλαιο με τον εαυτό του, σχετικά με το πώς θέλει να είναι όταν μεγαλώσει. Άκουσε... Δώστε χώρο με περιέργεια. Άκουσε... 

Κάθε άνθρωπος λέει στον εαυτό του όταν είναι μικρός: 'όταν μεγαλώσω υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα τα οποία είναι ιερά για μένα και τα οποία ορκίζομαι να προστατέψω'. Ποιά ήταν αυτά; Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Απλά άκουσε, δεν υπάρχει σωστός τρόπος να γίνει αυτή η άσκηση. Απλά επικοινώνησε με μια άλλη ύπαρξη, μια άλλη εκδοχή της ψυχής σου. Μείνετε περίεργη. Δώσε χώρο σε αυτή τη φωνή. 

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Κάποιες από τις εμπειρίες που θα έρθουν στην συνέχειά του θα το δυσκολέψουν. Πες του όμως τον τρόπο με τον οποίο θα το εξελίξουν. Και καθησύχασε το. Πες του τι έχει να κερδίσει από κάποιες από τις εμπειρίες που θα το ζορίσουν και θα το στριμώξουν. Δείξε του, τον θησαυρό που θα κρύβουν αργότερα, όλες αυτές οι αλχημικές επιδράσεις επάνω του. Και πες του να κοιτάζει βαθύτερα και πέρα από τα γεγονότα. Να ψάχνει για τον θησαυρό, γιατί πάντα υπάρχει θησαυρός. Πίσω από κάθε ζόρι και κάθε δυσκολία, πάντα υπάρχει θησαυρός.

Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Πες του, συμβούλεψε το. Και θα συναντήσει κάποιες δυσκολίες σχετικά με (πχ. τις σχέσεις ή την υγεία του). Κάποιες αλχημικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα περάσει και θα μετασχηματίσει αυτή την ενέργεια σε κάτι άλλο. Μίλησε του, ενημέρωσε το, καθησυχάστε το και γι' αυτό. Και πες του πως ότι και να συμβεί είναι μια αιώνια ψυχή, είναι άφθαρτη. Κι εδώ σήμερα, εσύ βρίσκεστε εδώ. Τα κατάφερε. Ευγνωμόνησε το γι' αυτό και μετέφερε του ότι σοφία έχεις να του μεταφέρεις και να του μεταδώσεις. Ειδικά για τότε που δυσκολευόταν. Πες του ότι τα κατάφερε και πέρασε από εκεί. Συνέχισε να μιλάς και το κουβεντιάζεις. Ίσως σε ακούει. Και ίσως το χρειάζεται. 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

 Ξαναγράφοντας το σενάριο της ζωής σας. Ξαναγράφοντας το μέλλον σας. Μέσα από το να ξαναγράψουμε το παρελθόν σας. ... 

Συνεχίστε να μιλάτε, να γράφετε στο εσωτερικό σας παιδί. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι καν το εσωτερικό σας παιδί, μπορεί να είναι μια ζωντανή ύπαρξη σε μια άλλη οθόνη του κοσμικού υπολογιστή στον οποίο έχει μπει η ψυχή σας στο σώμα για να συλλέξει εμπειρίες και να γνωρίσει τον εαυτό της. Μπορεί να είναι κι έτσι.

Και μπορεί, εάν αφαιρέσετε αυτό το αγκάθι του αχινού από το πόδι του, να αφαιρεθεί μια ολόκληρη αλυσιδωτή αντίδραση η οποία εκδηλώθηκε στο τώρα σας, σαν κάτι το οποίο σας στρίμωξε, σας στένεψε, σας ζόρισε.

[Θα σας αφήσω να κάνετε το διάλειμμά σας, αλλά χωρίς να βγείτε από αυτή την ενέργεια. Θα ήσασταν κουτοί να βγείτε από αυτή την ενέργεια.]

ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Το επόμενο αγώνισμά σας είναι να κάνετε τουλάχιστον τρεις φορές τη σύνδεση που κάνατε τώρα γραπτώς. Να το κάνετε και να ξεκινήσετε να γράφετε ή να του μιλάτε με ηχόχρωμα. Όχι από μέσα σας. Φωναχτά. Η λέξη είναι σάρκα, είναι πράγμα, είναι ύλη. Ή φωναχτά ή γραπτά, όχι νοητικά. Αυτό είναι το επόμενο αγώνισμα. 

Μείνετε εκεί γιατί θέλουμε να ευθυγραμμιστούμε με τις ανώτερες συχνότητές σας. Και όλη αυτή η εργασία είναι τα θεμέλια. Βάλτε καλά θεμέλια. Για να χτίσουμε κάτι γερό και ψηλό που θα κρατήσει στον χρόνο