πιστοποιημένη εκπαίδευση HeartWorks Experience
Ακαδημία της Καρδιάς

Σχολή Αγάπης Εαυτού

συνάντηση Ιανουαρίου 2024


Η εκπαίδευση συνοχής και ψυχοσωματικής αρμονίας. είναι ένα ταξίδι ενότητας με τον εαυτό. Μας βοηθά να επιτύχουμε τη συνοχή μεταξύ καρδιάς, νου και σώματος. Είναι μια εμπειρία που αλλάζει ζωές, καθώς ανακαλύπτουμε την ισχύ της συνοχής στην καθημερινότητα."...περιγραφή δια ζώσης συνάντησης:

Συνάντηση 3 (Ιανουάριος 2024)

• ΣΥΝΟΧΗ-ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ= Οταν τα συστήματα του σώματος μας λειτουργούν αρμονικά όλα μαζί, Όταν είναι όλα συντονισμένα.

Μέσα μας, έχουμε 2-3 "μυαλά" και πολλές υποπροσωπικότητες που θέλουν διαφορετικά πράγματα το καθένα. Όταν βάζουμε το σώμα σε συνοχή, το πνεύμα πάει εκεί που πρέπει. Δεν πάμε να αποφύγουμε αυτό που συμβάινει "εκεί έξω". Αντιθέτως, μέσα από αυτό που συμβαίνει θέλουμε να εκπέμπουμε συνοχή, και αυτή η συνοχή να διαχέεται γύρω μας. Καλλιεργούμε την νοοτροπία του "κομάντο"

• Υπάρχουν δυο βασικές καταστάσεις-δονήσεις μεσα στις οποίες ζούμε, μέσα από τις οποίες βιώνουμε την πραγματικότητα. Η κατάσταση πάνω από την γραμμή(ΚΠΓ) και η κατάσταση κάτω από την γραμμή(ΚΚΓ) (βλ σχετικό βίντεο). Στην ουσία η (ΚΠΓ) και η (ΚΚΓ), δεν είναι καταστάσεις, είναι εσωτερική πραγματικότητα. Την ίδια κατάσταση μπορούμε να την δούμε και πάνω και κάτω από την γραμμη.

Στην (ΚΚΓ) νοιώθουμε ότι υπάρχει ένας κίνδυνος και θέλουμε να προστατευτούμε, να αμυνθούμε. Νοιώθουμε ότι υπάρχει μια έλλειψη και προσπαθούμε να την καλύψουμε. Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως χρόνο, χρήμα, ενέργεια, Αγάπη

• Η 1η μας προτεραιότητα είναι να βρούμε "τι είναι αυτο που μας ρίχνει"; Πότε πάμε από πάνω προς τα κάτω;

Πάντα θα πέφτουμε. Το θέμα είναι α). πόσο χρόνο θα μείνουμε από κάτω και πόσο γρήγορα θα ανέβουμε. β). Πόσα και ποιά γεγονότα μας ρίχνουν (και πως θα γίνει να μην μας ρίχνουν). Παράδειγμα: Σερφάρω στα κύματα-γεγονότα της ζωής, δεν με ρίχνουν

• ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗ .....ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗ....ΚΑΙ ΞΑΝΑ....ΚΑΙ ΞΑΝΑ...

Η ΑΥΤΟΡΥΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ. Έχει σχέση με το να λειτουργούμε καλά "εκεί έξω", έχοντας αρμονία μέσα μας. Γι'αυτο συνήθως κάνουμε τις ασκήσεις αυτορύθμισης με ανοιχτά μάτια.

• ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ (Goleman). ΟΙ πειρατές δεν είναι οι ρόλοι που παίζουμε. Είναι η εσωτερική φωνή που λέω εγώ σε εμένα.

Έχουμε 2 εγκεφάλους, τον νεοφλοιό (οργανώνει, προβλέπει, αξιολογεί, αποφασίζει, σχεδιάζει, αναλύει, κρίνει κτλ) και το ερπετοειδή εγκέφαλο (Προγραμματισμοί και πρωτόγονη ανάγκη για επιβίωση). Παρουσιάζεται ένα ερέθισμα, εσωτερικό (παρελθόν-μέλλον) ή εξωτερικό (γεγονός) και γίνεται "πειρατεία". Ο φλοιός μικραίνει και ο ερπετοειδής εγκέφαλος μεγαλώνει. Έτσι, βιώνουμε κίνδυνο, λόγω των πειρατών – φωνών που έχουμε στο κεφάλι μας με αποτέλεσμα να γίνεται εξοικονόμιση ενέργειας για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο (η ενέργεια χρησιμοποιείται για φυγή-επίθεση και όχι για θεραπεία -ανάπτυξη).

• (1)ΑΝΑΣΤΟΛΗ –(2) ΑΝΑΚΑΜΨΗ –(3)ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ &ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Σταματάω την πειρατεία-το γεγονός την ώρα που πάει να γίνει. (ΑΝΑΣΤΟΛΗ). Και αφού πέσω, αν πέσω, σηκώνομαι (ΑΝΑΚΑΜΨΗ). Και όταν είμαι επάνω, διατηρούμαι επάνω (ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ Κ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ).

• Χρειάζεται να προσεγγίσουμε το σώμα μας με αγάπη (κ όχι ελά να σου δείξω)

Ασκήσεις μαθήματος

i. Όταν μου μιλάει κάποιος δεν σκέφτομαι τι θα του απαντήσω. α.Εστιάζομαι στην αναπνοή μου(λιγο πιό βαθειά, λίγο πιό αργή και αν μπορώ ισόχρονη), β.Εστιάζομαι στην καρδιά μου, και βλέπω την αναπνοή με τα μάτια του νου μου να μπαίνει και να βγαίνει από την καρδιά μου γ. Είμαι ήρεμος ( δεν αγχώνομαι ότι δεν θα καταλάβω). ii. Ημερολόγιο με το πως νοιώθω, Καλιέργεια του παρατηρητή...